.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Rij niet zomaar door de Auvergne, blijf er even hangen!

De Auvergne ligt midden in Frankrijk en is een verrassende vakantiebestemming. Clermont-Ferrand is de hoofdstad van deze regio, maar helaas rijdt u er meestal snel doorheen. Hier volgen enkele tips en ideeën waarvoor u best even wilt stoppen!

Door de ligging in hartje Frankrijk is de Auvergne een perfecte bestemming om bij te tanken en te genieten van de landschappen, of u stopt voor een smulpauze, om onderweg even de benen te strekken of om er te overnachten.

 

 De Puy de Dome en de Puy de Pariou
De Puy de Dome en de Puy de Pariou

Een vulkanische tussenstop!

U ziet meteen dat u in de Auvergne bent zodra de vulkanen zich aftekenen tegen de horizon!

Vanuit het noorden ziet u eerst de vulkaanketen van de Puys: een keten die bestaat uit 80 vulkanen. De hoogste vulkaan van de keten is de Puy de Dôme. Deze puist ligt op 30 minuten van de snelweg en is het hele jaar door toegankelijk per trein: de Panoramique des Dômes.

 

Komt u uit het zuiden, dan kunt u moeilijk om de bergen van de Cantal heen. Om de vulkanen van dichtbij te bekijken, stopt u in het middeleeuwse stadje Saint-Flour. Wilt u nog dichterbij, rij dan door naar Murat.

 

Bent u alleen maar op doorreis op de A89, dan bent u in 25 minuten bij de Mont-Dore. In dit wintersportgebied kunt u de hoogste top van het Massif Central beklimmen: de Puy de Sancy.

 

Saint-Austremoine in Issoire
Saint-Austremoine in Issoire

Mooiste Dorpen van Frankrijk en romaanse kerken

De streek de Auvergne telt niet minder dan elf Mooiste Dorpen van Frankrijk. Sommige dorpen liggen niet ver van de snelweg en zijn gemakkelijk te bereiken (Charroux, Saint-Saturnin, Montpeyroux, Usson, Saint-Floret, Blesle, Lavaudieu). Stop eens voor een originele koffie- of lunchpauze in de steegjes van zo’n dorp!

 

De romaanse kunst is ook diep geworteld in de Auvergne. Kijk alleen al naar de kerk Saint-Austremoine in Issoire en de basiliek Saint-Julien in Brioude, op korte afstand van de snelweg.

 

Kies voor een citybreak in de Auvergne

Behalve shoppen, restaurants en accommodatie van kwaliteit programmeren de steden van de Auvergne een uitzonderlijk cultureel aanbod.

In Montluçon bezoekt u het nieuwe popmuziekmuseum de MuPop. In Vichy staat het kuurwezen centraal en in Clermont-Ferrand maakt u nader kennis met de autobandengeschiedenis van Michelin.

 

Bekijk een selectie van accommodaties op minder dan 30 minuten rijden van de snelweg (in het Frans)

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums