.
Deze website is niet bijgewerkt Kijk op auvergne.travel arrow

Het item is toegevoegd aan je reisnotitieboekje.

Dit object bestaat al in uw reisnotitieboekje.

Stuur naar een vriend

Uw e-mail :

E-mail ontvanger :

Delen

Permalink :
Bookmark and Share

Weekend Frankrijk met Air France in 1h30

Heeft u plannen voor een weekendje Frankrijk? Dan kunt u weer gebruikmaken van de rechtstreekse vliegverbinding tussen Amsterdam en Clermont-Ferrand, Auvergne. Vier keer per week kunt u voortaan pendelen tussen hartje Nederland en de Auvergne! Op de website van AIr France ! Kunt u heel eenvoudig nagaan wanneer u uw weekendje u het beste uitkomt: www.airfrance.fr

Een weekendje natuur

La Chaîne des Puys
La Chaîne des Puys

De regio Auvergne kenmerkt zich door pittoreske dorpjes, schitterende vergezichten en avontuurlijke valleien. De regio kent vele natuurlijke schoonheden, zoals het Parc Naturel Régional des Volcans, waar u meer tientallen koepelbergen en kraters kunt bewonderen. Voelt u weinig voor hoogteverschillen, en zoekt u uw ontspanning liever in een bosrijke omgeving? Bezoek dan vooral het Foret de Troncais, een eikenbos dat ruim 11.000 hectare beslaat!

 

Een weekendje cultuur

Naast natuurliefhebbers trekt de regio jaarlijks veel fans van het culturele Franse erfgoed aan. En geen wonder, in Auvergne bevinden zich diverse dorpjes die in het bezit zijn van het kwaliteitslabel ‘Les plus Beaux Villages de France’, een exclusieve titel die enkel wordt toegekend aan dorpen die op een authentieke manier een bijdrage leveren aan het franse erfgoed. In de Auvergne dragen onder andere Usson en Montpeyroux dit label.

 

Puy de Sancy
Puy de Sancy

Een fijn winterweekend in Frankrijk

In de Auvergne is er alle tijden van het jaar wat leuks te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld in het najaar goed terecht in Cantal, waar u in de winter heerlijk kunt skiën en langlaufen in het skioord Le Lioran. Tijdens het skiën kunt u zich vergapen aan de slapende vulkanen in dit gebied, die dit gebied haar idyllische uitstraling geven. Een andere populaire trekpleister voor het hele gezin vindt u in het ski-oord Le Mont-Dore. Hier zijn zowel pistes aanwezig voor beginners en gevorderden. Dit skioord bevindt zich aan de voet van de Puy de Sancy, het hoogste punt in de Auvergne, en is hier eveneens verbonden met een derde skioord, Super Besse.

 

ook te bekijken

Terug naar boven
Tourisme en Auvergne
Ok

Bij het surfen op onze website accepteert u het gebruik van cookies die als doel hebben onze statistieken bij te houden, de functionaliteit van de website te optimaliseren en u aanbiedingen te verstrekken die overeenkomen met uw interessegebieden. Meer hierover.

Zoekt naar beschikbare datums